ssssffff@abv.bg, qwsaszxc@abv.bg, hvfjeiwew@abv.bg sssssfffff@abv.bg zzzfff@abv.bg eueuwienw@abv.bg

Първа поща? Виж как и защо!

Най-новото видео от поредицата „АБВ Съвети“ е посветено на първата електронна поща и обяснява кога можем да създадем първа поща и какви могат да бъдат нейните приложения днес, когато технологиите и комуникациите заемат все по-голяма част от живота ни.

Имаш ли електронна поща?

Ако си между 14 и 18 години, то можеш да създадеш сам своята електронна поща със знание и съгласие на  твой родител или настойник.  Ако си  на възраст под 14 години, то твоята електронна поща трябва да бъде създадена от родител или настойник.

Всеки ден общуваме помежду си  по различни  начини. Пишем  съобщения,  имаме профили в социалните мрежи, говорим по телефона и ползваме мобилни приложения.

Защо обаче ни трябва е нужна електронна поща и какви са нейните приложения?

 1. Социалните мрежи постоянно се променят. Започваме да ползваме едни и спираме да ползваме други. Твоята електронна поща обаче ще остане твоят постоянен адрес в интернет.
 2. Можеш да ползваш мейла си за регистрация в сайтовете, от които се интересуваш, и които е разрешено допустимо да използваш на твоята възраст.
 3. Чрез електронната пощa ще бъде възможно да комуникираш с всички хора по света, които имат имейли, без да е необходимо да сте в една мрежа.
 4. С помощта на електронната поща ще си пишеш с хората, на които държиш. С един имейл можеш да кажеш „Здравей, ще се видим утре…” или да споделиш преживяване или история  на приятел, далеч от теб.
 5. Чрез мейла си ще изпращаш и получаваш писма и файлове, които се съхраняват на сигурно място в архив, а които след това можеш да откриваш бързо и лесно.
 6. Може би някой ден в бъдеще ще дойде моментът, в който ще кандидатстваш за работа? Тогава най-вероятно също ще ти бъде е нужна електронна поща. Още сега избери потребителско име, което би било подходящо за твоето CV, защото то ще те представя теб занапред.

Е, реши ли каква ще  бъде първата ти поща?  АБВ Поща е сигурна, лесна и удобна!

Регистрирай се сега тук.

Гледай още видеа от „Спам,  „Фишинг” и „Регистрация” в блога на АБВ. Следи новите теми всеки месец в блога на АБВ Поща и Facebook страницата ни: Facebook.com/mail.abv.bg

8 Коментара

 1. Мария Кирилова

  юли 20, 2023 at 9:33

  Кога ще мога да си вляза в пощата
  просто не мога да работя

 2. МАРИЯ ДИШЛИЕВА

  авг. 28, 2022 at 16:25

  Здравейте,
  Смених си устройството и сега имам проблем с пощата.Моля за вашата помощ.
  Давам имейла на моят мъж ,ако трябва за връзка.
  error_00@abv.bg
  0883452499-МАРИЯ

 3. Весела Захариева

  ян. 28, 2022 at 8:31

  Направете нещо, така че купищата боклук, който ни залива последната седмица да спре.

 4. Здравейте!

  Молим да се свържете с екипа по поддръжка, като попълните формата за контакт на този адрес: https://passport.abv.bg/app/profiles/sendtosupport/form
  Не забравяйте да оставите друг имейл за обратна връзка с Вас. Колегите ще се свържат с вас при първа възможност.

  Поздрави,
  Eкипът на АБВ

 5. Аngel Peykovski

  ное. 09, 2018 at 12:22

  На кого и къде да пиша вече за забравена парола ,попълвайки форми няколко пъти писах мейлите отговор никакъв отговор а ми е важно да си отворя пощата

 6. Екипът ни работи върху актуализацията на приставката за известията за уеб браузър Firefox Quantum.

 7. Ще има ли настолно приложение за новия браузър Firefox Quantum 57.0.
  Но версия 56.00 на Firefox всичко беше добре, но сега Not compatible with Firefox Quantum.

 8. Бих се гръмнал в крака пред перспективата АБВ да е основната ми поща. Впечатляващо нежелание за осъвременяване, минимална функционалност на услугата и изненадващо некомпетентен и незаинтересован съпорт. В един ден двама различни служители ми заявиха че функция Х съществува и че не. Препоръчвам на всеки, който чете това и няма опит с АБВ да бяга от пощата като от чума.

  Успех

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде показан.

*

*