ssssffff@abv.bg, qwsaszxc@abv.bg, hvfjeiwew@abv.bg sssssfffff@abv.bg zzzfff@abv.bg eueuwienw@abv.bg

„АБВ Съвети”: Разберете всичко за регистрацията в АБВ Поща (видео)

Кампанията „АБВ Съвети“ отговаря на най-актуалните потребителски въпроси, свързани със сигурността в онлайн пространството и използването на електронната поща. В новото видео от „АБВ Съвети” можете да видите как да регистрирате ваша АБВ Поща и кои са най-важните неща, на които трябва да обърнете внимание, докато го правите.

За да регистрирате свое потребителско име, с което да използвате електронна поща в ABV.bg и онлайн пространство във файловия организатор DOX.bg, трябва да попълните формуляра за регистрация.
До него можете да достигнете от връзките „Регистрация в АБВ” в горния десен ъгъл на началната страница на АБВ Поща и от „Регистрирай се !” в дясно от бутона „Вход”.
Трябва да знаете, че всички полета на страницата за създаване на АБВ Профил, чието наименование е отбелязано с червена звездичка, са задължителни за попълване.
Какви са стъпките за регистрация?

1)   Посочете потребителското име, което сте избрали и проверете дали е свободно за регистрация. То може да бъде дълго между 3 и 30 символа, трябва да започва с буква и може да съдържа само латински букви (a-z), цифрите от 0 до 9 и символите „.”, „-” и „_”.

2)   Въведете парола за достъп. Паролата може да бъде дълга между 8 и 30 символа като следва да съдържа минимум две от следните посочени групи символи:
• Малки латински букви (a-z)
• Големи латински букви(A-Z)
• Арабски цифри (0-9)
• Специалните символи, изброени в пояснителния текст до полето „Парола”

3)  Обърнете внимание на цветната скала в дясно от полето „Парола:*”. Тя показва дали паролата, която въвеждате е достатъчно надеждна. Съветваме ви да изберете паролата си внимателно и да се постараете тя в никакъв случай да не се повтаря с такава, която ползвате за друга електронна поща или уеб-сайт.

4)   Препоръчваме ви да въведете номера на мобилния си телефон в следващото поле, за да можете да използвате функцията за възстановяване на достъпа чрез мобилен телефон, в случай, че забравите паролата си или тя бъде компрометирана. Тази процедура се изпълнява напълно безплатно за вас. Номера, който въвеждате, не използва за нищо друго.

5)   Следващите четири реда са задължителни за попълване полета. В тях се въвеждат имена и дата на раждане, които са необходимост ако се наложи да удостоверите, че именно вие сте оригиналния титуляр на вашата електронна поща. Важно е да вземете предвид, че в тази част на регистрацията използването кратки имена като „Мими” (вместо Мария) и „Ники” (на мястото на Николай) не спомагат за удостоверяване на самоличност и възстановяване на достъп до вашата електронна поща.

Въведете символите от изображението в последното поле и щракнете върху бутона „Създай АБВ Профил”. С това приключва процедурата по създаване на регистрация в АБВ Поща. Приятно ползване!
Гледайте видеата от „АБВ Съвети”, посветени на темите „Спам” и „Фишинг”, както и следете блога ни за още полезни статии.
Харесайте АБВ Поща и във Facebook: Facebook.com/mail.abv.bg/

7 Коментара

 1. Здравейте,
  Можете да се възползвате от пакета АБВ+, който ви дава много по-широки възможности:
  25гб кутия;
  80 000 писма;
  2000 адреса;
  70 филтъра за сортировка;
  500 блокировки на нежелани адреси;

  Цената на предоставяната от нас услуга е 20 лева за 12 месеца.

  Понастоящем плащането на пакет АБВ+ може да се осъществи чрез системите за електронно онлайн разплащане, epay (www.epay.bg), paypal (www.paypal.com), както и банков превод.
  За тези от Вас които не ползват този вид разплащателни услуги
  сме предвидили възможност за плащане през системата на Easypay.bg(плащане в брой на каса).
  Това става като след влизане в пощенската Ви кутия отидете на Вашият “Профил”,
  който можете да откриете в горният десен ъгъл ,като кликнете на изписаното Ви потребителско име.
  След което въведете отново потребителското име и паролата си за вход в секцията с повишена сигурност,
  отидете на “Услуги”->”Пакет АБВ+” ,изберете предпочитаната от Вас разплащателна услуга и следвайте инструкциите.
  Важно!!!
  Можете да въведете само мобилен телефонен номер. При въвеждането на мобилен телефонен номер той трябва да бъде изписан без интервали и нула.
  Ще получите известие за издадената фактура в е-фактура до 10 дни от заплащането на услугата.
  Още информация можете да намерите на адрес: http://abvhelp.abv.bg/?cat=12
  Не се колебайте да пишете, ако имате други въпроси или затруднения.

  Поздрави,
  Екипът на АБВ

 2. Даниела Стоянова

  дек. 11, 2018 at 17:07

  Здравейте,
  обръщам се към вас за информация, лимита на пощенската ми кутия е изчерпан, бих желала по-голямо пространство, дали е възможно да се увеличи.

 3. Здравейте,

  можете да разберете как да смените паролата си тук: http://bit.ly/2voZsJm

 4. Огнян Игнатов

  юли 24, 2017 at 17:48

  Искам да променя паролата си а не мога да открия откъде

 5. Жоржета Чолакова

  юли 24, 2017 at 16:06

  Как да си сменя паролата? Това ми е абсолютно необходимо, тъй като вече не е секретна.

 6. Заренков

  юли 16, 2017 at 11:15

  Затворихте ми акаунта, без да имам представа защо. Предполагам, че е имало вирус в пощата ми, защото получих съобщение за недоставена поща, без да съм изпращал и без да съм отварял файлове от непознати. Имейла ми беше връзка с други акаунти и ми създадохте някои неудобства, отново казвам, без дори да имам представа защо точно.

 7. Георги Петров

  юли 13, 2017 at 15:45

  Здравейте,
  моля за отговор. – По силата на какъв закон или нареждане, вече няколко години, съм лишаван от възможноста, да получа ДЕЙСТВАЩА парола за VESTI. bg. Без брой пъти съм изисквал нова парола, но винаги изпратената парола НЕ СЕ ПРИЕМА. Даже се подиграват със мен, като веднъж ми изпратиха 3 пароли на веднъж, други път ми изратиха 5 пароли на веднъж, но нито една, не се приемаше. Явно мойте коментарий, на някого не харсват, но простотийте там цъфтят ежедневно. Надявам се, че някой ще сложи ред във моят проблем. – Петров.

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде показан.

*

*