ssssffff@abv.bg, qwsaszxc@abv.bg, hvfjeiwew@abv.bg sssssfffff@abv.bg zzzfff@abv.bg eueuwienw@abv.bg

„АБВ Съвети”: Сигурността в интернет – правило №1

Новата тема от „АБВ Съвети”  е сигурността на вашата електронна поща, а тук ще споделим какво трябва да знаете за нея.

АБВ Поща дава сигурност на потребителите си, като използва всички съвременни технологии за това.

Кой може да влезе в пощата ви?

Услугата на АБВ Поща е защитена в достатъчна степен, а нерегламентирано влизане е възможно единствено, ако паролата или алтернативният имейл адрес бъдат предоставени на трети лица без съгласие на титуляра.

Изберете достатъчно сигурна парола

  • Гарантирането на сигурността на паролата зависи изцяло от притежателя на дадена пощенска кутия.
  • Например, парола от типа: „123” със сигурност е удобна за въвеждане и лесно се запомня, но е и изключително лесна за отгатване.
  • Парола от типа: „b95Zy28fCa”, която не значи нищо и е съставена от случайно подбрани, неповтарящи се символи е неудобна и трудна за запомняне, но и трудна за отгатване.
  • Вашата АБВ Поща заслужава уникална парола. Използването на една и съща парола в повече от един интернет уебсайтможе да носи опасност за сигурноста на вашата електронна поща, особено ако паролата за него съвпада с тази на имейла адреса с който се регистрирате в този сайт.

Бъдете внимателни, защото това може да гарантира вашата сигурност

  • В тази връзка, АБВ ви дава възможността да наблюдавате от кои IP адреси се правят неуспешни опити или успешни достъпвания на вашата АБВ Поща. Информацията която ви дава тази опция се достига от връзката „История” от първата страница след като влезете във АБВ Поща. Записите в нея са подредени хронологично по дата, час и IP адрес от който е осъществено действието. Така, че ако забележите че някой опитва да влезе в АБВ Пощата ви, можете да предприемете мерки като смяна на паролата или сигнализиране на екипа на АБВ.
  • Препоръчваме ви да следите и папка „Изпратени” за копия на писма които не са били изпратени от самите вас.

Уверете се в защитата си в интернет

Друг важен фактор за сигурността на всяка услуга в интернет, изискваща парола и потребителско име, е надеждността на компютрите, от които я използвате. Използването на антивирусни приложения или още по-добре – цялостни пакетни решения, е  задължително в днешно време.

В този смисъл не се препоръчва и използването на публични и други компютри или устройства, за които не можете да бъдете сигурни дали са защитени в достатъчна степен.

Как да възстановите достъпа си до АБВ Поща?

Ако се наложи да възстановите достъпа до вашата АБВ Поща по начин, различен от секцията „Забравена парола”, екипът ни може да ви окаже съдействие само при наличие на коректно въведени лични данни в „Профила” на регистрацията.

АБВ е администратор на лични данни и информацията, която въвеждате за себе си е на сигурно място при нас. Въведени лични данни от вида: Име: ”Super” и Фамилия: ”Man”, заедно с несъответстваща дата на раждане, не позволяват да се възстанови достъпа на оригиналния титуляр на пощенската кутия след злонамерен достъп до нея.

Използването на една сигурна услуга, каквато е АБВ Поща, и предприемането на съответните мерки от страна на потребителя, свеждат възможностите за пробив на пощата до нула.

Гледайте видеата за „Спам,  „Фишинг” и „Регистрация” в блога на АБВ. Следете новите теми всеки месец в блога на АБВ Поща и Facebook страницата ни: Facebook.com/mail.abv.bg/

36 Коментара

  1. Теодор Христов

    юли 19, 2023 at 17:27

    Здравейте, от известно време нямам достъп до пощата си. Имам съмнения, че акаунтът ми е бил откраднат. Не успявам да го възстановя, тъй като отдавна не използвам телефонният номер, с който съм се регистрирал. До алтернативният имейл също нямам достъп. Надявам се да открием начин да си върна акаунта.
    Благодаря Ви предварително!

  2. Не мога да вляза в пощата

  3. Здравейте!Имам постоянни опити за пробив в пощата ми.Особенно чуждестрани IP.Как мога да илиминирам това?Някаква защита може ли?

  4. Николай Николов

    юли 26, 2021 at 12:34

    Здравейте,
    В пощата си получавам следното съобщение:
    „Забелязахме, че много сървъри за електронна поща са прекъснати и проникнати по време на тази пандемия, това може да причини повреда в пощенската кутия или да не можете да получавате или изпращате множество имейли а също може да доведе до пренасочване на съобщения с други грешки. За да продължите да използвате вашата пощенска кутия.“
    Трябва ли да се притеснявам?!

  5. Теодора Илиежа

    апр. 05, 2021 at 15:23

    Здравейте, как да добавя алтернативен имейл адрес в пощата си? Благодаря.

  6. Здравейте!
    За да разгледаме проблема Ви в детайли е необходимо да се свържете с екипа по поддръжка, като попълните формата за контакт на този адрес: https://passport.abv.bg/app/profiles/sendtosupport/form
    Колегите ще се свържат с вас при първа възможност.
    Поздрави,
    Eкипът на АБВ

  7. Здравейте,
    Как мога да увелича капацитета на пощата си?

  8. Здравейте!
    Молим Ви, да се свържете с екипа по поддръжка, като попълните формата за контакт на този адрес:
    https://passport.abv.bg/app/profiles/sendtosupport/form
    Колегите ще се свържат с вас при първа възможност.
    Поздрави,
    Eкипът на АБВ

  9. от няколко години на пощата си имам съобщение за нерегламентирано влизане,немога да изпращам нищо,пиши че е временно но….

  10. Здравейте!
    Молим Ви, да се свържете с екипа по поддръжка, като попълните формата за контакт на този адрес:
    https://passport.abv.bg/app/profiles/sendtosupport/form
    Колегите ще се свържат с вас при първа възможност.
    Поздрави,
    Eкипът на АБВ

  11. Даниел Петрив Ботушаров

    апр. 07, 2020 at 14:19

    внимание! засичам опит за изнуване от ваш потребител!

  12. Здравейте!
    За да разгледаме проблема Ви в детайли е необходимо да се свържете с екипа по поддръжка, като попълните формата за контакт на този адрес:
    https://passport.abv.bg/app/profiles/sendtosupport/form
    Колегите ще се свържат с вас при първа възможност.
    Поздрави,
    Eкипът на АБВ

  13. Искам да попитам защо въпреки че съм добавил домейни и адреси в блокирани, все пак получавам писма от тях? Защото са рекламни ли?

  14. Здравейте,
    За да влезете в секцията “Контакти” на Вашата регистрация е необходимо да натиснете с левият бутон на мишката върху надписа “АБВ Поща” в горният ляв ъгъл на страницата и да изберете “Контакти” от контекстното меню. Също така има бърза връзка до списъка с вашите контакти на страницата за писане на писмо от бутона “До:”, “Копие:” и “Скрито копие:” от които можете да вмъквате контакти в съответното поле.

    След маркиране с „тикче“ на желаните от Вас контакти натиснете „Изтрий“

    Поздрави,
    екипът на АБВ

  15. В пощата имам записани имейли на потребители, които от години не ползвам. Някои от тях дори вече не знам кои са. Как да ги изтрия?

  16. Здравейте!

    За да Ви бъдем максимално полезни молим Ви, да се свържете с екипа по поддръжка, като попълните формата за контакт на този адрес: https://passport.abv.bg/app/profiles/sendtosupport/form

    Колегите ще се свържат с вас при първа възможност.

    Поздрави,
    Eкипът на АБВ

  17. Здравейте!

    За да Ви бъдем максимално полезни молим Ви, да се свържете с екипа по поддръжка, като попълните формата за контакт на този адрес: https://passport.abv.bg/app/profiles/sendtosupport/form

    Колегите ще се свържат с вас при първа възможност.

    Поздрави,
    Eкипът на АБВ

  18. Nikolay Ivanov

    май 31, 2019 at 15:51

    Ot dva dni ne moga da vliaza v poshtata si.
    Mobilnoto prilojenie funkzionira no ot kompiutara ne moga da vliaza.
    Izvan Bulgaria sam.
    Pomognete!!!

  19. Димитър

    май 28, 2019 at 18:57

    Не мога да влезна в пощата ми, моля помогнете!

  20. Филип Маринов

    май 27, 2019 at 4:17

    Защо винаги когато съм в Китай не мога да си вляза в пощата? Излиза съобщение : Грешен потребител илипарола? Много е неудобно това което се случва и за сетен път съм молил админите ви съдействи, но уви-май няма такива!

  21. Тошо Тошев

    май 26, 2019 at 8:35

    И аз съм нямал проблеми до сега 24 год. , но от вчера не мога да си вляза в пощата. Казва ми грешен потребител или парола. Странното е че от България могат да влязат , а аз от чужбина не мога. Профила и всички подробности съм ги правил много отдавна и не си спомням как точно съм ги изписал, така че и в забравена парола не мога да ползвам опциите.

  22. Никога не съм имал проблем със сигурността на АБВ пощата си досега.

  23. Здравейте!

    Молим да се свържете с екипа по поддръжка, като попълните формата за контакт на този адрес: https://passport.abv.bg/app/profiles/sendtosupport/form

    Колегите ще се свържат с вас при първа възможност.

    Поздрави,
    Eкипът на АБВ

  24. Десислава Иванова

    ное. 16, 2018 at 18:33

    Здравейте,имам затруднение с влизането в моята поща ! Скоро сменях паролата,но сега нещо не става,към кого да се обърна,моля помогнете ми?

  25. Йорданка

    окт. 27, 2018 at 7:10

    Как да сменя паролата си на АБВ пощата си? Благодаря Ви!

  26. Здравка Иванова

    сеп. 27, 2017 at 11:24

    Моля кажете ми как да си сменя паролата напощата, имам постоянни нерегламентирани влизания!!

  27. Kristiyan Lazarov

    сеп. 19, 2017 at 13:12

    Пишете до support@netinfocompany.bg за Вашия проблем. Поздрави

  28. Здравейте. Съветите Ви действително са много полезни. При избора на парола използвам неща даващи насока само за мен (например 3 букви от името на детето ми + част от моето EGN и тн.). Oт доста време ползвам abv поща и никога не съм имал проблем свързан със сигурността и – услугата е ТОП.

  29. Спама, като спам е нежелан а този спам въпреки филтри се получава в кутията, при gmail спама без настрайки кой знае си е в спам, проблема е генерален и той ви е във филтъра за спам това ви е много слабо място и затова не използвам абв

  30. Леман Мюмюнова

    авг. 24, 2017 at 9:10

    Здравейте! От два дни не мога да си вляза в пощата ?!Може ли да ми помогнете?

  31. Аз също мисля, че работата с Вашата поща е доста усложнена. Добре знаете, че има опции JUNK и SPAM. Направете си junk filtering , а спама оставете на нас като потребители.
    Някои правят и черна кутия.
    И между другото, някои от филтрите, които съм направил за да спра досадниците, не работят.

  32. Николаъ Маринов

    авг. 19, 2017 at 2:12

    Много горещо препоръчвам да се постави бутон за директно блокиране на нежелани податели и досадници. В момента за да блокирам някого трябва да обърна половината настройки и да добавям адреси-много досадно и изнервящо .

  33. Димитър Колев

    авг. 15, 2017 at 23:59

    Петя, можете да се отпишете от някои от тях, но не всички са коректни. Някои изобщо нямат работеща опция за отписване. Проблема е, че те абонират пак.
    Не всички мейли стават за това, обаче. Разни банки, фбр-та, пейпал подобия (личат си, ако се гледа внимателно), виагри, разни чичковци, които искат да ни споделят милоните си и подобни е по-добре да се трият направо. Само да напомня, че Wanna Cry (прословутия криптовирус) е тръгнал от прикачен файл на спам писмо! Разбира се, има конкурентни услуги, които са на съвсем друго ниво и писмата се разпределят автоматично и доста точно, спамът там е изключително рядко явление.

  34. Хакер Хакеров

    авг. 11, 2017 at 20:24

    Пълни глупости. За пореден път ви казвам – оправете си елементарните линкове за ресетване на паролата защото ви разбиват random key числото от 999999 варианта в линка.

  35. Петя Иванчева

    авг. 11, 2017 at 18:51

    Аз лично нямам какво да крия в електронната си поща, колкото и невероятно да Ви звучи.От 20 г. съм Ваш клиент.Свикнала съм с Вашата поща, направила съм си много лесен за запаметяване имейл. Единственото, което ме дразни, но няма как да се оттърва от тях като напр.предлагащи парфюми, и други травели и др. които въобще не ме интересуват. Моята сестра ми каза: како те така си пращат. Изстривам ги без да ги отварям и така до ден днешен. Не бях отваряла пощата си примерно една седмица и бях получила около 240 такива.Е изичстих ги. Но наистина се чудя, защо така изпращат, това им е работата ли, търсят клиенти ли, не знам. Това е което мога да Ви напиша за сега. Успех от мен.

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде показан.

*

*