„АБВ Съвети”: Сигурността в интернет – правило №1


Новата тема от „АБВ Съвети”  е сигурността на вашата електронна поща, а тук ще споделим какво трябва да знаете за нея.

АБВ Поща дава сигурност на потребителите си, като използва всички съвременни технологии за това.

Кой може да влезе в пощата ви?

Услугата на АБВ Поща е защитена в достатъчна степен, а нерегламентирано влизане е възможно единствено, ако паролата или алтернативният имейл адрес бъдат компрометирани. Отгатването на паролата не представлява нарушаване на сигурността, тъй като се използва легален начин за влизане в кутията.

Изберете достатъчно сигурна парола

 • Гарантирането на сигурността на паролата зависи изцяло от притежателя на дадена пощенска кутия.
 • Например, парола от типа: „123” със сигурност е удобна за въвеждане и лесно се запомня, но е и изключително лесна за отгатване.
 • Парола от типа: „b95Zy28fCa”, която не значи нищо и е съставена от случайно подбрани, неповтарящи се символи е неудобна и трудна за запомняне, но и трудна за отгатване.
 • Вашата АБВ Поща заслужава уникална парола. Използването на една и съща парола в повече от един интернет уебсайтможе да носи опасност за сигурноста на вашата електронна поща, особено ако паролата за него съвпада с тази на имейла адреса с който се регистрирате в този сайт.

Бъдете внимателни, защото това може да гарантира вашата сигурност

 • В тази връзка, АБВ ви дава възможността да наблюдавате от кои IP адреси се правят неуспешни опити или успешни достъпвания на вашата АБВ Поща. Информацията която ви дава тази опция се достига от връзката „История” от първата страница след като влезете във АБВ Поща. Записите в нея са подредени хронологично по дата, час и IP адрес от който е осъществено действието. Така, че ако забележите че някой опитва да влезе в АБВ Пощата ви, можете да предприемете мерки като смяна на паролата или сигнализиране на екипа на АБВ.
 • Препоръчваме ви да следите и папка „Изпратени” за копия на писма които не са били изпратени от самите вас.

 

Уверете се в защитата си в интернет

Друг важен фактор за сигурността на всяка услуга в интернет, изискваща парола и потребителско име, е надеждността на компютрите, от които я използвате. Използването на антивирусни приложения или още по-добре – цялостни пакетни решения, е  задължително в днешно време.

В този смисъл не се препоръчва и използването на публични и други компютри или устройства, за които не можете да бъдете сигурни дали са защитени в достатъчна степен.

Как да възстановите достъпа си до АБВ Поща?

Ако се наложи да възстановите достъпа до вашата АБВ Поща по начин, различен от секцията „Забравена парола”, екипът ни може да ви окаже съдействие само при наличие на коректно въведени лични данни в „Профила” на регистрацията.

АБВ е лицензиран оператор на лични данни и информацията, която въвеждате за себе си е на сигурно място при нас. Въведени лични данни от вида: Име: ”Super” и Фамилия: ”Man”, заедно с несъответстваща дата на раждане, не позволяват да се възстанови достъпа на оригиналния титуляр на пощенската кутия след злонамерен достъп до нея.

Използването на една сигурна услуга, каквато е АБВ Поща, и предприемането на съответните мерки от страна на потребителя, свеждат възможностите за пробив на пощата до нула.

Гледайте видеата за „Спам,  „Фишинг” и „Регистрация” в блога на АБВ. Следете новите теми всеки месец в блога на АБВ Поща и Facebook страницата ни: Facebook.com/mail.abv.bg/

2 Коментара

 1. Хакер Хакеров

  авг. 11, 2017 at 20:24

  Пълни глупости. За пореден път ви казвам – оправете си елементарните линкове за ресетване на паролата защото ви разбиват random key числото от 999999 варианта в линка.

 2. Петя Иванчева

  авг. 11, 2017 at 18:51

  Аз лично нямам какво да крия в електронната си поща, колкото и невероятно да Ви звучи.От 20 г. съм Ваш клиент.Свикнала съм с Вашата поща, направила съм си много лесен за запаметяване имейл. Единственото, което ме дразни, но няма как да се оттърва от тях като напр.предлагащи парфюми, и други травели и др. които въобще не ме интересуват. Моята сестра ми каза: како те така си пращат. Изстривам ги без да ги отварям и така до ден днешен. Не бях отваряла пощата си примерно една седмица и бях получила около 240 такива.Е изичстих ги. Но наистина се чудя, защо така изпращат, това им е работата ли, търсят клиенти ли, не знам. Това е което мога да Ви напиша за сега. Успех от мен.

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде показан.

*

*